04.08.2021

04.08.2021 (srijeda)
Krepan sam, dižem se prije 7 i doručak. Treba opet na Sea Forest Waterway stići do 9 sati. Kajak/kanu Govorčinović i Tot, kratke utrke 500m i 200m na mirnim vodama, imam 600mm objektiv, to će biti brzo i lagano. Doručak mi se gadi iako je odličan. Losos, pohana piletina u soja sosu, omlet sa sirom i šunkom, 5 hrenovki, 8 malih paradajza, dva jaja na oko, dva komadića pizze, juha od kukuruza, kava, sok od naranče, svaki dan isto ali moram se što više najesti ujutro da bi izdržao dan.
Stigli na kajak/kanu, odradili snimanja u razmaku od pola sata, poslali slike i odmah natrag do MTM-a i MPC-a. Danas dan za pljuvanje, PCR test iz sline, pa vratim objektiv u CPS, kava i pušenje. Imamo puno vremena pa rješavamo sitnice. Točno je 14 dana od dolaska u Japan i konačno smo prošli “Soft” karantenu gdje smo mogli samo od hotela do borilišta i nazad. Ok, prekršili smo soft karantenu kad smo se vraćali s ceremonije otvaranja, pješke, 5.6 kilometara. Ali bilo je iza 1 u noći, sve puno policije, vidjeli su nas i samo pozdravljali. Bolje to nego satima u prenatrpanim busevima.
U MPC-u sam pokupio propusnicu za metro, konačno možemo i javnim gradskim prijevozom. Pregledavao sam malo slike na laptopu i pomagao Kralju i Šalinoviću s registracijama na ICON (platforma za kontroliranje testiranja, Covid mjera itd), još to nisu riješili a, kao “bez toga nisi mogao ući u Japan”. Ta ICON mobilna aplikacija služi za praćenje kretanja preko GPS-a i Bluetootha s upisivanjem dnevnog zdravstvenog stanja i temperature. Meni prvi puta kaže da sam “zeleni” (Cleared) i mogu se normalno kretati po Tokiju, ići u metro, koristiti taksi (vozimo se taksijima od početka). Kralj jedini nema OCHA-u (aplikacija na računalu s koje ćemo moći uploadati zadnji negativan Covid test za izlazak iz Japana) i dofuravam joj ženu s Technology Deska da mu pomogne ali ništa. Riješit će u sljedećih par dana.
Prvi puta smo skužili da ima pizzeria u sklopu Tokyo Big Sighta gdje je smješten i MPC, i nadobudno otišli jesti oko 14.00. Pizza Nicola je mala i košta oko 20 dolara, mogao bi pojesti 4 komada od jednom, ali bolje išta nego ništa. Spava mi se ali nemaš gdje legnuti i zaspati, sve stolice neugodne. Čekali smo do cca 16 i krenuli na hrvanje, Huklek se bori za broncu, možda bude dodjela medalja. Uzeo sam ponovno 200-400mm iz CPS-a, stvarno najkorisniji objektiv. Slijedi vožnja od cca sat i pol s jednim presjedanjem (spavao sam u busu cijelo vrijeme) pa čekanje borbe. Na tom borilištu smo bili već više puta na taekwondou i na hrvanju pa sve znamo. Provjera da li smo prijavili dolazak na natjecanje i da li nam je odobreno, mene naravno nema na popisu ali pronalazim mail da mi je odobreno. Huklek je nažalost izgubio borbu za broncu od naturaliziranog Srbina, inače Gruzijca. Šteta, super hrvač iz Sesveta. Odmah na taksi i natrag u hotel, već je skoro 22.00. Tuširanje, punjenje baterija i dogovor za sutrašnji dan kod Jure i pivica. Pišu mi iz Canona America da su čuli da sam snimio fotku na kojoj je preko 16.000 okidanja s jednom baterijom na R3. Pitaju da li je mogu dobiti. Cijelo vrijeme pišem zabilježbe što mi se sviđa i što mi se ne sviđa na Canon EOS R3 ali teško je napisati nešto kad je skoro sve savršeno. Aparat je odličan, kakav će tek biti R1? Krepan sam, sutra opet atletika ujutro.

error: If you want photo, contact me !!